Ota nämä laitteet mukaan seuraavalle retkellesi

Kun suunnittelet seuraavaa retkeäsi, olet varmasti innoissasi hyvin monesta asiasta. Reitit, patikointipaikat ja kaikki muut reissun yksityiskohdat tarjoavat innostavaa suunnitteluaihetta, mutta usein varusteisiin ei tee mieli uhrata yhtä paljon ajatuksia. Nykyään on kuitenkin olemassa toinen toistaan parempia varusteita ja teknisiä laitteita, jotka tekevät retkeilystäsi sekä hauskempaa että vaivattomampaa ja jopa turvallisempaa, joten seuraavaksi listaan muutaman olennaisuuden, jota ilman itse en enää retkeile.

Hyvä ja kestävä lyhty

hikerKun olet syvällä metsässä, yksi tärkeimmistä asioista, joita tarvitset mukaasi, on valonlähde, joka kestää, eikä petä missään tilanteessa. Nuotion tai muun tulen sytyttäminen voi olla sekä vaarallista että aikaa vievää – ja jonkin ajan kuluttua kukaan ei halua nousta ylös ja heittää nuotioon lisää puita. Sen vuoksi eri valmistajien tuottamat erilaiset lyhdyt voivat olla pelastuksesi metsäretkiesi valontarpeen suhteen. Paras saatavilla oleva lyhty voi kestää jopa 30 päivää, joten sinun ei todellakaan tarvitse murehtia sen akun kestävyydestä tai siitä, että valo loppuisi kesken jostakin muusta syystä. Kun käytät tällaista lyhtyä sen alhaisimmilla asetuksilla, jotka eivät välttämättä tarjoa kovinkaan kirkasta valoa, mutta jotka riittävät useimpien metsänkävijöiden käyttätarkoituksiin erinomaisesti, voit olla varma siitä, että valonsaantisi on taattu retkesi keston ajan.

Varavirtalähde

Vaikka osa retkeilyn tarkoituksesta onkin jättää kaikki ylimääräinen elektroniikka pois, on kuitenkin mukavaa ja helpottavaa tietää, että voit pitää puhelimesi akun hengissä siltä varalta, että jotakin vaikka sattuu ja sinun on esimerkiksi hälyytettävä apua tai käytettävä puhelimesi karttasovelluksia. Tätä varten mukaan kannattaakin ehdottomasti ottaa jokin todella suuri, eli vähintään noin 10000 mAh –kokoinen varavirtalähde, jonka avulla pidät puhelimesi ja sen akun toimintakunnossa hieman pidemmilläkin retkillä. Useimmiten voit käyttää tällaisia varavirtalähteitä myös muunlaisten laitteiden lataamiseen, joten sen avulla pystyt lataamaan myös esimerkiksi mukanasi olevan tabletin tai joissain tapauksissa vaikkapa edellä mainitsemani kestävän lyhdyn.

Pitkäkestoinen taskulamppu

Hyvän valonlähteen merkityksestä mainitsin jo aiemmin, mutta se on kuitenkin asia, jota ei voi liikaa korostaa, sillä sellainen auttaa sinua esimerkiksi eksymästä ja auttaa useissa hankalissa tilanteissa. Aiemmin mainittu lyhty on hyödyllinen käytettäessä teltan ympäristössä, mutta liikkuvampaan menoon kannattaa mukaan napata ehdottomasti myös taskulamppu. Myös taskulampun suhteen tärkeää on, että sen akku kestää, ja useat taskulamput toimivatkin pitkäkestoisella LED-valolla, joka ei jätä pulaan minkäänlaisessa tilanteessa. Taskulamppua voit valintasi mukaan käyttää joko paristoilla tai niissä mukana olevalla akulla, joten onkin tärkeää valita sellainen taskulamppu, joka soveltuu parhaiten omiin vaatimuksiisi retkeilijänä.

Matkakaiutin

Useimmat lähtevät luontoon nauttiakseen hiljaisuudesta, mutta aina se ei kuitenkaan jaksa viihdyttää, ja tekee mieli saada jotakin muutakin toimintaa. Tällaisia tilanteita varten mukanani on aina matkakaiutin, josta on todella moneen käyttötarkoitukseen retkien aikana. Sen kautta voimme esimerkiksi kuunnella musiikkia yhdessä matkaseurani kanssa silloin kun vaellamme, tai voimme illalla hiljentyä kuuntelemaan sen kautta jotakin rauhoittavaa kun valmistaudumme nukkumaan menemiseen. Matkakaiutin tuo retkeilyyn hauskuutta ja se auttaa luomaan tunnelmaa, mikäli reissuväsymys joskus iskee, eikä esimerkiksi patikoiminen aina jaksa kiinnostaa. Suosittelenkin siis jokaiselle tehokkaalla akulla varustetun ja hyvin ääntä toistavan kaiuttimen