Tämän vuoden uutuustuotteita retkeilyyn

Retkeilyä on harrastettu satoja ja jopa tuhansia vuosia aina ihmiskunnan alusta saakka, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että retkeilyn kehitys olisi jollakin tavalla pysähdyksissä tai päättnytttä. Vuosittain julkaistaan esimerkiksi suuria määriä erilaisia teknisiä laitteita, jotka tekevät retkeilystä entistäkin hauskempaa ja helpompaa, ja jotka auttavat jokaista retkeilijää monissa retkiin liittyvissä ongelmatilanteissa tai muuten vaan tekevät matkasta helpomman. Seuraavaksi aion käydä läpi muutamia varusteita, jotka ovat tänä vuonna tehneet retkeilystä hauskempaa meille kaikille, ja joiden pakkaamista omaan rinkkaasi sinunkin kannattaa varmasti harkita, sillä olen itse kokenut kaikki nämä nyt mainitsemani laitteet todella hyödyllisiksi ja käytännölliseksi monessa eri tilanteessa.

LUME kahvimylly

coffe in campingSuomalaiset ovat tunnetusti suuria kahvin ystäviä ja huonon kahvin juominen harmittaa, vaikka retki olisikin muuten mitä onnistunein. Tätä varten yksi viimeisimmistä retkeilykäyttöön soveltuvista laitteista on LUME:n merkin kahvimylly, joka on tarkoitettu liikuteltavaksi ja mukaan otettavaksi ja nimenomaan retkeily- ja eräkäyttöön. Mylly jauhaa kahvin ammattimaisella tavalla ja tekee siitä todella herkullista ja hyvää, joten voit kokea aidon kahvinautinnon jopa keskellä erämaata tai missä ikinä satutkaan olemaan.

Mielenkiintoisin ominaisuus tässä kahvimyllyssä on se, että samalla kun se on kahvimylly, se toimii myös lyhtytyyppisenä valaisimena, joka auttaa sinua pitämään retkeilyalueesi hyvin valaistuna. Kahvi on meille kaikille tärkeää, mutta en voi kylliksi korostaa sitä, miten paljon sitäkin tärkeämpää on, että käytössäsi retkillä on mahdollisimman hyvät valaisimet, joten tämä laite lyö kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja auttaa viemään mahdollisimman vähän ylimääräistä tilaa yhdistellen kaksi retkillä hyödyllistä laitetta toisiinsa.

Rhinowolf-teltta

Joskus saatat matkustaa suuremmalla porukalla, jolloin on harmillista, että yön tullessa kaikki vetäytyvät omiin telttoihinsa, eikä yhteyttä toisiin ole yön aikana. Tähän ongelmaan on kuitenkin tänä vuonna kehitetty ratkaisu, joka on kätevät Rhinowolf-teltat. Ne ovat pienempiä telttoja, jotka toimivat kätevästi yhdelle hengelle, mutta jotka ovat myös vetoketjukiinnistyksen avulla yhdisteltävissä toisiinsa siten, että niiden avulla voi muodostaa yhden pitkän super-teltan, jossa mahtuu nukkumaan samaan aikaan jopa kymmeniä ihmisiä ikään kuin samassa tilassa. Jos siis pelkäät yksinäisyyttä retkilläsi, ovat nämä teltat erinomainen valinta, joka auttaa pysymään yhdessä ystävien kanssa koko ajan.

. WakaWaka Power+ -varavirtalähde ja taskulamppu

Myös tämä laite yhdistää toisiinsa kaksi retkeilijälle hyödyllistä tuotetta. Yhtäältä laite on kätevä auringon valon avulla toimiva varavirtalähde, jonka avulla lataat mobiililaitteesi retkellä kuin retkellä. Sen lisäksi siinä on kuitenkin myös tehokas taskulamppu, joka auttaa pitämään retken valaistusolosuhteet kunnossa sekä toimii mukana kevyenä taskulamppuna. Tämä on todella hyödyllinen laite, sillä se tekee monta asiaa yhtä aikaa, ja auringonvalolla latautuva varavirtalähde takaa sen, ettei akku todellakaan lopu koskaan kesken, joten voit sen suhteen olla huoletta retkilläsi, eikä sinun tarvitse murehtia esimerkiksi hätätilanteissa, joissa puhelin saattaa tulla tarpeen.