Pakkauslista seuraavalle retkellesi

Yksi tärkeimmistä retkeilyyn liittyvistä asioista on pakkaaminen. Et varmasti halua lähteä pitkälle tai edes lyhyelle retkelle ilman asianmukaisia varusteita, joten niistä huolen pitäminen on todella tärkeää ja olennainen osa jokaista retkeä. Toisinaan voi kuitenkin olla vaikea hahmottaa, mitä kaikkea kannattaa ottaa mukaan, joten tässä tekstissä haluan auttaa sinua luomalla helpon pakkauslistan, jonka avulla pakkaat kaiken tarvittavan retkelle kuin retkelle.

Vaatteet

Vaatteet on luonnollisesti olennaisin osa jokaista retkeilypakkausta. Tärkeää on ottaa huomioon se, millaisissa olosuhteissa tulet retkeilmään ja pakata se silmällä pitäen. Olosuhteisiin liittyy esimerkiksi matkasi vuodenaika sekä se, majoitutko teltassa, laavussa tai kenties jonkinlaisessa mökissä tai muussa sisätiloissa olevassa paikassa, jossa on taatusti lämmintä. Tärkeää on pakata mukaan hyvät, säänkestävät vaatteet, sekä etenkin kengät, joiden kanssa jaksat varmasti kävellä pitkiäkin matkoja, jotka pitävät vettä ja jotka eivät tunnu millään tavalla epämukavilta jalallesi. Erilaiset tekniset materiaalit ovat erityisen hyviä vaatetuksen suhteen, ja tärkeää on, että vaatteet pitävät hyvin esimerkiksi tuulta ja sadetta. Kesällä taas voi olla hyödyllistä ottaa mukaan kevyempiä vaatteita ja esimerkiksi uimiseen soveltuvia asuja, jotta pystyt puhdistamaan itsesi vedessä keskellä luontoa.

clothes for camping

Majoittuminen

Majoittuminen ja ruokailu ovat myös tärkeä osa retkeä. Useimmat majoittuvat teltassa, joten on tärkeää, että käytössäsi on hyvä ja kestävä teltta, joka pysyy kasassa ja joka on helppo pystyttää. Sen lisäksi tarvitset tietenkin esimerkiksi makuupussin, jonka kanssa nukut ja pysyt lämpimänä majoittuessasi teltassa. Kaikkia näitä on olemassa ja tarjolla todella laaja valikoima, joten on erittäin tärkeää, että teet jonkinlaista tutkimusta ennen kuin teet minkäänlaisia hankintoja näiden asioiden suhteen, sillä on hyvin tärkeää, että nämä oleelliset varusteet ovat varmasti sopivia juuri siihen tarkoitukseen ja sellaisiin retkiin kuin joista sinä haaveilet, joten ei kannata missään tapauksessa ostaa halvinta ja ensimmäistä vastaantulevaa vaihtoehtoa, vaan todella pitää mielessä se, että nämä asiat määrittävät paljon matkasi kulkua.

Ruokailu

Ruokailua varten on tärkeää ottaa mukaan kaikki asianmukaiset ruoanvalmistuvälineet, kuten retkikeitin ja muut laitteet, joiden avulla teet kokkaamisesta metsäolosuhteissa mahdollisimman helppooa. Muista ottaa mukaan myös itse ruokailuvälineet, eli lautaset ja aterimet, joita käytät syömiseen, sillä ilman niitä ruokailusta voi tulla vaikeampaa. Tämän lisäksi tarvitset tietenkin mukaasi myös jonkinlaisia ruokatarvikkeita, joista valmistat ruokasi, ja niitäkin valitessa kannattaa käyttää järkeä ja valita mahdollisimman helppoja ruokia, joiden valmistaminen onnistuu rajoitetuissa olosuhteissa ilman suuria kommervenkkejä.

eat in the nature

Muut asiat

Lisäksi mukana kannattaa pitää erilaisia ensiapuasioita, kuten lääkkeitä, laastareita ja tietenkin puhelin, jota käytät silloin, kun sinun tarvitsee hälyttää apua tai vaikkapa käyttää puhelimen karttasovellusta. Lisäksi esimerkiksi jonkinlaisen varavirtalähteen mukaan ottaminen saattaa olla hyvinkin viisas veto, joka voi säästää monelta paniikilta ja pahemmiltakin tilanteilta.