Tervetuloa blogiin

Hei ja tervetuloa seuraamaan blogiin, jota kirjoittelee 27-vuotias Jenna, joka on kiinnostunut retkeilystä, patikoimisesta ja kaikesta luonnossa liikkumiseen liittyvästä toiminnasta. Tämän innostuksen minuun aikoinaan tartutti isoisäni, joka oli myös todella aktiivinen eränkävijä, metsästäjä ja retkeillijä, ja jonka jalanjäljissä itsekin aloin aikoinaan retkeillä. Tässä blogissa aion kertoa itsestäni ja harrastuksestani ja jakaa parhaat vinkkini aivan kaikille retkeilystä kiinnostuneille, siitä haaveileville ja kokeneilekin eräilijöille, jotka haluavat saada harrastukseensa uutta inspiraatiota.

Näin minusta tuli retkeilijä

camping gearKuten sanottua, retkeilyni on pitkälti isoisäni innoittamaa ja aikaansaamaa. Hänen kanssaan retkeilin ensimmäisen kerran, ja lapsuuteni on sarja onnellisia muistoja siitä, kuinka isoisä vei minua kiinnostaviin ja kauniisiin paikkoihin pitkin Suomea näyttääkseen minulle, miten hienoa retkeileminen voi olla. Matkustin hänen kanssaan Suomen päästä päähän, pohjoisesta etälään, idästä länteen ja näin vaikka mitä sellaista, mikä vaikutti myöhemmin innostukseni kasvuun ja siihen, että minusta tuli lopulta ihan oikea retkeilyharrastaja, joka viettää esimerkiksi suurimman osan lomistaan jossakin päin Suomen monia kansallispuistoja nauttimasta luonnon rauhasta ja kaikesta muuta retkeilyn tuomasta piristysruiskeesta, jota se tarjoaa elämääni.

En osaa kuvitella elämää ilman retkeilyä, joten se on muodostunut todella suureksi identiteetini rakennuspalaksi ja määrittää palon sitä, mitä minä olen. Retkeily on vaikuttanut kaikkeen, ja se on esimerkiksi ohjannut opiskelupaikkavalintojani ja urasuunnitelmiani, ja se on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joiden ansiosta olen viettänyt tähän asti hyvin onnellisen elämän ja voinut nauttia aivan kaikesta mitä teen. Olen siis erittäin kiitollinen isoisälleni, joka opasti minut tämän harrastuksen maailmaan, ja joka kärsivällisesti näytti minulle sen parhaita puolia.

Bloggaamisesta

campingTätä harrastusta ja sen hienoutta haluan päästä esittelemään muillekin, ja koska kaverini ovat usein jo jopa hieman kyllästyneitä siihen, etten puhu muusta kuin retkeilyreiteistä ja uusista varusteita, olen päättänyt alkaa blogata aiheesta ja jakaa innostustani täällä. Haluan jakaa parhaat vinkkini, kertoa hienoimma retkeilykokemukseni ja tuoda kaikin tavoin esiin sitä, miten paljon retkeily on antanut minulle, ja miten paljon nykyajan kiireinen ihminen voisi hyötyä siitä, että hän ottaisi välillä kunnolla aikaa itselleen, unohtaisi sosiaaliset mediat ja muut turhakkeet ja viettäisi hieman aikaansa luonnossa rentoutuen ja liikkuen.

Tämä vähentää tutkitusti stressiä ja auttaa selviämään arjesta, joten se on todella hyödyllinen ja kannattava harrastus, jonka pariin kannustan aivan jokaista ja josta haluan saada kaikki innostumaan, ja olen löytänyt siihen oman keinoni, joka on bloggaaminen ja tästä aiheesta kirjoittaminen. Jos siis mielenkiintosi millään tavalla heräsi tämän teeman suhteen, pysy mukanani, niin saat kaikki parhaat neuvot siihen, miten otat retkeilyharrastuksesta aivan kaiken irti ja miten teet siitä itsellesi mahdollisimman hauskaa, helppoa ja mukavaa.